Up 2012.08.12 - Rodinný pivovar Chodovar Chodová Planá Prev Next Slideshow

 Předcházející foto  Další foto  Index
DSC_4430_1
DSC_4435_1
DSC_4438_2
DSC_4440_1
DSC_4441_1
  DSC_4442_1.jpg - Nejdříve je třeba zrno namočit tak, aby obsahoval tolik vody (máčení), kolik je potřeba ke klíčení. Toto se děje v tzv. náduvníku. Následně je mokré zrno rozprostřeno do cca 10 cm vysokých vrstev na tak zvaná humna, což jsou chladné klenuté místnosti bez přístupu denního světla. Zde se nechají zrna po dobu několika dní (cca 6 – 7) za neustálého obracení vyklíčit.  
DSC_4445_1
DSC_4448_2
DSC_4460_1
DSC_4462_1
DSC_4468_1

Nejdříve je třeba zrno namočit tak, aby obsahoval tolik vody (máčení), kolik je potřeba ke klíčení. Toto se děje v tzv. náduvníku. Následně je mokré zrno rozprostřeno do cca 10 cm vysokých vrstev na tak zvaná humna, což jsou chladné klenuté místnosti bez přístupu denního světla. Zde se nechají zrna po dobu několika dní (cca 6 – 7) za neustálého obracení vyklíčit.
Počet fotek: 77 | Home | Noviny ve fotogalerii | Nápověda